søndag 22. mai 2011

En regnværsdag i mai...

Endelig kom regnet... Faktisk har det regnet nærmest uavbrutt i hele dag! Bra for bøndene og hagen- litt kjedelig for meg som var motivert for en ordentlig luke-økt. Så ble det blogging i stedet! Tok meg en runde i hagen og knipset noen regnvåte skjønnheter... 
 Dobbel tulipan, "Angelique" - ser nesten ut som pioner!!! Kunne jo drømme om at den blomstret igjen til neste år, men syns de fineste tulipanene ofte bare blomstrer en sesong. 
Dvergakeleie

 Rynkestorkenebb- Geranium Renardii
 En større type akeleie. Må si jeg er veldig svak for disse praktfulle staudene! 
 Og enda en type... 
Plommetreene har rikelig med blomster i år! Dessverre har de hvert år blitt angrepet av utøy som har laget masse huller i bladene, sånn at de ikke har orket å lage mer enn et par plommer hver. Noen som har forslag til tiltak? Vi har vært ute og kikket, men har foreløpig ikke klart å lokalisert synderne... 

 Allium "Purple sensation" - kirgisløk. Første sesongen vi har dem i hagen- syns de gjør seg veldig godt sammen med forskjellige typer prydgress!
 Eplehekken blomstrer som bare det! Her ser vi mine foreldres hus og låve i bakgrunnen.
 Lewisia- kan bare ikke få nok av dem...
 Nydelig rød tulipan- Husker ikke helt navnet...  
Den siste uken har jeg hatt fri fra jobb. Tiden brukte jeg på en hyggelig tur til Ålborg med Joar og svigers. Tok oss en tur til Jespershus blomsterpark- utrolig flott- også på våren- nettopp på grunn av tulipanene! Resten av tiden brukte jeg på å få plantet sommerblomster i krukker og flytte årets spirer ut i drivhuset. Tenkte de skal få godgjøre seg et par uker i drivhuset før jeg setter dem "rundtomkring". Det meste er selvsådd. (Bortsett fra de som blomstrer...) Har foreløpig knepet av blomstene på sommerblomstene, slik at de skal få bli sterke og kraftige til sommeren. 
Som dere ser, kommer det nye drivhuset til god nytte nå! Her skal vi drive med forkultivering. Har ordnet oss med en vifteovn for å holde temperaturen oppe på nettene. 
På Ålborg-turen ble det selvsagt tilbragt noen timer på plantesenter! Heldigvis er svigers like glad i hage som oss, så jeg tror det var kjekt for dem også! Må si at utvalget virkelig var et helt annet enn i Norge! Vi fikk med oss flere  spennende urter, artisjokkplante, elefantgress (JIPPI!!!) og til slutt- når vi mente det var på tide å sette strek, dukket det opp et tilbud på sitrontre: 200 DKR... Hvem kunne vel motstå noe sånt? Enden på visa ble at svigermor og svigerfar måtte sitte med sitrontreet mellom seg på vei hjem! 
Det var jo både sitroner og blomster på, så det luktet iallfall godt i bilen... Smaken på sitronene ble testet nå i helga- aldeles utmerket!! Gleder oss til å høste fruktene fra dette treet i mange år fremover! 
Noen innkjøp har det også blitt til de forskjellige krukkene- er jo kjekt å ha noe som blomstrer allerede også! Er spesielt fornøyd med fargekombinasjonen her:) 
 Jordbærblomstene er kommet langt- gjett om vi gleder oss til å nyte godene av jordbæråkeren Joar laget i fjor!!! 
Dette tror jeg må være kjempekonvall eller storkonvall - nydelig staude. Har ei kjempestor tue som Mamma plantet når hun bodde her.  Obs- danner giftige bær! 
Det var det jeg rakk i ettermiddag. Har planer om å legge inn noen flere bilder på Steinhage-siden også:) 


3 kommentarer:

 1. Så mange flotte bilder Marita! :-)
  Kjekt å få tatt en titt. Hehe, jeg humrer litt for meg sjøl når jeg leser om innkjøpene deres i Danmark, og at svigers måtte sitte med sitrontreet mellom seg på veien heim. - Det er som om jeg skulle ha gjort det sjøl! ;-D
  Vi kommer og tar en titt i hagen etterhvert!
  Hilsen Knut Olav

  SvarSlett
 2. Tusen takk, Knut Olav- hage er en FANTASTISK hobby!!! Ja- det ble ganske lattermild stemning på vei hjem fra Danmark! Godt at Svigers var så sporty! Svigermor satt til og med og støttet stammen gjennom svingene over Røyslandsheia:D Til gjengjeld fikk vi fylt opp bilen deres både med nyinnkjøpte planter og en god del avleggere fra hagen. Utrolig kjekt når noen av tuene begynner å bli så store at man kan begynne å dele ut litt til andre også:) Ha en fin uke!!!

  SvarSlett
 3. Hei til Marita og Joar, dette er første besøket mitt på bloggen dokka og her var det mykje spennande, eg kjem nok til å fylgje med seinare og. EG fann han ved hjelp av soneinndelinga til Moseplassen. Ein god ide. Gratulerer med drivhus, eg har min andre sesong iår og det er ei sann glede.

  SvarSlett