Steinhagen

Etter bryllupet i juli 2009 trengte vi noe nytt å henge fingrene i. Vi hadde gjennom sommeren fantasert om å forvandle området nederst i hagen til noe mer spennende enn bare plen. Jeg hadde allerede økt størrelsen på bedet der nede, men fikk liksom ikke nok... ;)
Så da startet vi med å grave opp gresstorv. Eplehekken ble plantet, deretter jevnet vi ut med grus før vi la på duk. Vi laget hull til det nye staudebedet og til buxusene vi skulle ha i en bue som fulgte staudebedet.
 
På duken la vi et lite lag subbus før vi (Joar) laget en nydelig platting og sti i naturstein. Trapp ble det også!
Til slutt la vi på elvegrus. Sånn så prosjektet vårt ut  den 23. mars 2010:
Til vår store glede har vi oppdaget at Magnoliaen vi flyttet litt for sent i høst faktisk ser ut til å ha overlevd den strenge vinteren. Den har fine små gåsunger og vi gleder oss til den vakre blomstringen i april.
Planen videre er å lage et urtekasse på andre siden av buxbomene og legge bark i området rundt grønnsakshagen. Der skal vi også ha noen små bærbusker. Prosjektet er med andre ord ikke helt ferdig ennå, men det blir det vel aldri uansett... - Heldigvis:)
Videre ned på siden kommer jeg til å legge inn bilder etterhvert som utviklingen i hagen skjer. ..
Her har jeg plantet de første plantene... 
...og her har de vokst seg ganske store i tillegg til at de har blitt flere;) August 2010. 


Etter at plattingen var bygd, fant vi ut at vi ville ha en trapp som gikk ned til jordet. For å markere skillet mellom hage og landbruksareal, har vi satt opp eplehekk og en bue hvor det skal gro klatreroser og klematis. 
Enda er det litt skralt med vekster... 
Slik så det ut i august 2010! 
Etterhvert har Joar også bygd urtekassen som jeg gledet meg sånn til å få... 
 Barking er mye mer arbeidskrevende enn man skulle tro!
 Hmm... lafting var virkelig en spennende utfordring!
 Så måtte vi lage en slags inndeling for å i det minste forsøke å holde urtene fra hverandre. De har jo lett for å bli overivrige og spre seg utover...
Ble den ikke flott?
Har fylt inn litt stein rundt noen av vekstene- for å hindre ugress og holde på sola...


 Utpå sommeren ble den nok i overkant full av vekster. Lærdommen til neste år må bli å unngå urter som blir store busker, som f.eks agurkurten. Den ble klippet ned minst 5 ganger ila juli-august for å holde den litt tilbake. Men de nydelige blå blomstene var jo virkelig flotte å ha i salaten...
Neste prosjekt er å få opp det gamle drivhuset vi har fått fra foreldrene mine. Tykke polycarbonatplater er allerede bestilt. Håper vi skal få et drivhus som forlenger sesongen enda litt mer i hver ende.. 

På sidene nedenfor har vi lagt ut bilder fra steinhagen slik den har utviklet seg videre...

Mai 2011
 Kryptimian  har etablert seg fint mellom steinene.
 Sedum  i "buen" til buebedet.
 Veldig dekorativ!
 I går var Joar plutselig i gang igjen- han fant ut at grønnsakshagen ble for liten, så da ble det utvidelse i år likevel. Litt kjekt var det, for da kan vi endelig få ferdigstilt området mot drivhusene. Drivhus nr. 2 har nå dukket opp i bakgrunnen.
 Stien mellom grønnsakshagen og jordbæråkeren er bred nok til både sekketralle og trillebår.
Kveldsstemning i steinhagen en tidlig maikveld. Gjett om vi gleder oss til sommeren!