En kjedelig plen...

Plenen oppe på forsiden av huset har irritert meg lenge. En ting er at den er både ujevn og full av løvetann, men i tillegg er den fryktelig kjedelig... Så i vinter begynte jeg å legge planer og tegne. Så snart snøen var gått, var jeg ute og tok bilder og planla videre. 

 Så snart telen var gått ut av jorda, gikk jeg i gang og gravde et hull på ca 2 x 3 m. 
Et av ønskene fra Joar var at man skulle ha en markert kant rundt kassen slik at han kunne kjøre med et plenklipperhjul oppå. Kantklipping blir det mer enn nok av uansett, så hvis man kan spare seg for litt arbeid, var det absolutt å foretrekke. La duk langs kanten og fylte med knuste lecakuler  som vi hadde liggende. 

 Deretter la jeg belegningsstein rundt. 
 Min første snekkerjobb! Den ble bygd for å "følge terrenget"-dvs at jeg målte opp bordlengdene mens jeg bygde. 
 Når jeg først var i gang med belegningssteinen, kunne jeg likegodt spa opp kanten på hele plenen... 
Strakk 4 metalltråder mellom støttene og flettet inn pilegrener som espaljè. Passet godt at svigers hadde beskjært piletreet sitt når vi kom på besøk! Tenker det skal ha sett rimelig spesielt ut når vi kjørte rundt med en svært bunt med pil på taket!
Og så laget jeg meg et lite bed ved siden av som jeg håper skal kunne bli litt lunt. I bakgrunnen har jeg plantet en palmelilje som kan bli 2,5 m høy med riktig stell. Det vil vise seg om den klarer seg gjennom en hard sørlandsvinter. Har ambisjoner om å vinterdekke den med omhu. Ved siden av har jeg spart plass til elefantgress, Miscantus, som jeg skal få av snille Knut Olav- på forhånd takk!  (Se http://knuts-haven-2011.blogspot.com/ Det er en kjempeflott blogg!) Det var synet av den flotte tuen i hagen til han og Bjørn som egentlig ga meg inspirasjonen til hele prosjektet. Vi har så lite "høye" vekster i hagen, så nå vil jeg ha noe som virkelig ruver. Miscantus har ikke vært å oppdrive på et eneste plantesenter i regionen her... 
I kassen har jeg plantet mine første georginerøtter. Jeg har også sådd noen både et- og flerårige georginer som jeg har tenkt å plante ut. På baksiden av espaljèet har jeg plantet gladioler og pion-valmuer. Og så har jeg selvfølgelig plantet klematis som skal klatre seg oppover. Håper de trives her:) Det er iallfall masse dyp og fin jord.


Oppdatering 14.05.2011
Nå har jeg tatt noen flere bilder.  Tenker jeg fyller på etter hvert som plantene vokser til... 
Jeg gravde opp hele kanten mot barkebedet, slik at det blir litt lettere å klippe plenen.
Nå begynner det å bli litt mer grønt.
Kanten mot barkebedet.