tirsdag 14. juni 2011

Tid for kaffe...

 Endelig fant vi det- det lille cafèsettet som passet inn. Ikke for prangende, ikke for anonymt. Litt forsiktig i fargen, men koselig innbydende. Måtte ha noe med litt tyngde for at det ikke skal blåse av sted. Lenge vurderte vi smijern uten at vi fant noe som vi likte. Men så dukket dette meget enkle og rimelige settet opp hos Plantasjen- kjempegreier!!! Nå håper vi at det holder seg i noen år og at det ikke er for lett likevel...
 Her har vi tenkt å ta kaffekoppen etter helgefrokosten. Vi har et herlig rituale i helgene når vi har fri og det er fint vær: Først inntas frokosten på terrassen mens vi snakker om alt vi har lyst til å gjøre i hagen i fremtiden. Så blir vi inspirert og finner ut at vi må ned og kikke på et eller annet i steinhagen. Da har vi som regel med hver vår kopp med nypresset kaffe med melkeskum i. Det som har manglet er muligheten til å sette seg ned på "plattingen" mens vi diskuterer og planlegger- men nå er det altså bare å slå seg ned!!!
 Krukkene har jeg pyntet opp med flotte sukkulenter!
Dette er faktisk en rotstikling av en som jeg fikk i en liten sinkbøtte av en venninne for et par år siden. Hva de heter aner jeg ikke, men dekorative er de!  Bare for ordens skyld, har jeg altså ikke fylt opp krukkene med jord. Siden sukkulentene er nøysomme, har jeg rett og slett satt en potte som passet i krukkeåpningen og dekket kanten med stein. Så kan jeg ta dem opp igjen til høsten og overvintre dem.
 I buegangen vokser det to typer roser, en fra hver side. Den som vinner kappløpet i år, er nok denne som vi fikk til bryllupet av en kjær venninne.  Det er en fylt rose. Dessverre vet jeg ikke hva den heter. Hvis noen kan hjelpe meg ut her, hadde det vært flott! Jeg har blitt veldig flink til å systematisere navn på alle vekstene våre siste året (jada- har laget oversikt i excel), men alt jeg har plantet tidligere har jeg ikke så god oversikt over. Hvordan skulle jeg vite at jeg skulle bli så utrolig nerdete på alt som har med hage å gjøre?!
I steintrappen begynner div. sedum og takløk å trives godt. Denne overrasket meg stort med en vanvittig vakker blomst i dag! Det er så gøy å gå rundt å oppdage nye "skatter" hver eneste dag!

Det forrige blogginnlegget kalte jeg for klematis og storkenebb. Den oppmerksomme leser kan muligens ha undret seg over at storkenebbene virkelig glimret med sitt fravær. Dette skyldes det enkle faktum at jeg helt glemte å sette inn bildene jeg hadde tatt av storkenebbene!! Ja, sånn kan det gå. Men nå skal jeg prøve å bøte på skaden... 
 Geranium renardii- rynkestorkenebb har utrolig stilige, rynkete, nesten litt fløyelsaktige blader.
 Vet dessverre ikke helt navnet på denne hvite skjønnheten.
 Geranium phaeum "Samobor"- brunstorkenebb. Gjør ikke så mye ut av seg. Tipper den gjør seg bedre i selskap med andre planter. Tror jeg må plante noen pene naboer...
 Er ikke helt sikker på hva denne typen heter heller. Så ergerlig at jeg ikke finner blomsterlappene! Men fin er den iallfall- og en god bunndekker!
 Geranium endressii-høststorkenebb
 Geranium "Orion"
Geranium hybrid "Johnsons Blue"- ny i år. Fargen er egentlig litt mer blålig enn den kommer frem på bildet. Skal se om jeg ikke kan få et bedre bilde ila sesongen. 

Geranium sanguineum var. striatum. Blodstorkenebb. Litt redusert forfatning etter et par kraftige regnskurer.  Det tror jeg var nesten alle storkenebbene våre. I vår kjøpte vi en Geranium palustis, men den har ikke blomstret ennå, så de bildene må dere nok vente på litt til.. 

3 kommentarer:

 1. Det er alltid koselig med sitteplasser i hagen, fin plass for morgenkaffen.
  Så mange flotte geranium dere har.

  SvarSlett
 2. Tusen takk, Mariann! :) Syns geranium er utrolig dekorative og flotte stauder! Særlig liker jeg de bunndekkende sortene.

  SvarSlett
 3. Hei! Fant bloggen ved en tilfeldighet og er meget imponert og kjempe inspirert! Håper dere fortsetter å oppdatere!

  Hilsen Merete :)

  SvarSlett