tirsdag 23. mars 2010

Tidlig vår på Kaddeland

At vi skulle bli sånne hageelskere, hadde vel ingen av oss trodd for 3 år siden da vi flyttet inn på Kaddeland. Vi så med grøss og gru på overgrodde bed som hadde fått vokse fritt de siste årene. Men litt hjelp fra en gravemaskin og noen lastebil-lass med jord løste de verste flokene i det største bedet. Deretter var det bare å gå i gang og grave...

Første våren var mest hardt arbeid. Deretter kunne vi begynne å oppdage hva vi allerede hadde og tilføye noe nytt. Litt skrint har det vært enkelte steder, men for hvert år har vi fått mer i bedene.

Det ble ganske tidlig klart at Joar helst ville drive med nyttevekster. Dermed ble det sving på drivhuset som stod der fra før. All gammel jord ble spadd ut, ny kasse ble satt inn og singel i midtgangen. I tillegg ble det snekret grønnsakshage.  Bildet er fra 2009.

Og nå går vi mot en ny vår- heldigvis! En sånn snøvinter som dette har ingen av oss opplevd før (på Sørlandet i hvert fall), på det kaldeste har det vært -22 grader. Godt at snøen kom først! Vannlekkasjen som dekket den ene drueplanten med is kan nok ha blitt fatal. Håper iallfall den andre planten har klart seg. De har bare stått i 2 år, så det spørs om de har fått dype nok røtter. Krokusen har begynt å spire, og det dukker opp løker over alt! Utrolig spennende å se hva som kommer opp!
I fjor høst begynte vi å lage steinhage i nedre del av hagen. Vi gravde ut hele plenen, la på duk og elvegrus samt en liten platting i naturstein. Plantet eplehekk som avgrensing og satte opp en bue hvor det skal vokse vakre roser og klematis. Gleder meg veldig til å sette ned små steibedsplanter her og der i grusen!

To økter har vi hatt i hagen allerede. Forsiktig har jeg begynt å fjerne død vegetasjon hos de mest hardføre staudene. Mange av de har allerde begynt å komme tilbake.
Spirer har vi over alt! Joar begynner å få allvorlig store tomatplanter og jeg har plantet nesten 40 forskjellige sorter frø- innrømmer at jeg vel kanskje tok av litt i meste laget på impecta.se... Utfordringen kommer når alt dette skal plantes ut.. I år har jeg brukt en del torvpotter- håper det gjør det litt lettere. Akkurat nå kjenner jeg iallfall at hagegalskapen er på full fremmarsj... :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar