torsdag 24. juni 2010

St. Hans

Det er selveste St. Hans-dagen og dessverre ganske kjølig ute. Skulle ut i hagen en tur, men ombestemte meg da jeg kjente den kalde vinden. Så da tenkte jeg at jeg likegodt kunne lage et nytt blogginnlegg. Noe sier meg at det ikke kommer til å bli allverdens med aktivitet her på bloggen når solen skinner... På bildet over er min desidert vakreste rose. Det er en Austinrose som heter Abraham Darby. Jeg plantet den i fjor, og til tross for vannlekkasjen i vinter som dekte både den og drueplanten ved siden av med is, ser den ut til å ha klart seg helt utmerket. Meget vakker!  Og druplanten har også kommet seg helt flott! Den har strekt seg godt og har allerde begynt å få små druekart. Planen er at den skal få fortsette rundt veggen og ramme inn terrassen sammen med planten fra andre siden. Foran henger en av årets hengepetuniaer som jeg har sådd selv. Veldig fornøyd:)  Og ja- vi venter fortsatt på at Agder Breibånd skal komme med TV-signaler, sånn at vi får lov til å ta ned den stygge parabolantennen... :)
Steinhagen vår er stadig i vekst, og nå begynner det å ligne noe i bedene. Gleder meg til ukene som kommer hvor den ene planten etter den andre begynner å springe ut! Man ser såvidt begynnelsen på den planglagte "rød-orange-gule eksplosjonen" jeg har planlagt i det nye staudebedet.  Utrolig spennende å skape et nytt be helt fra bunnen! Mest spent er jeg på raktettblomsten som til min store glede overlevde vinteren.
Nå har også den vakre klatrerosen vi fikk av en god venninne til bryllupet sprunget ut. Jeg elsker fylte roser!Jeg gleder meg til å se den sammen med klematisen  jeg har plantet ved siden av.
Urtekassen begynner også å komme seg godt nå. Peppermynten har bredt seg kraftig utover som forventet- jammen er jeg glad vi har skillevegger mellom plantene.
Det pågår fortsatt anleggsarbeid i området rundt. Nå er det neste års jordbæråker som skal bygges.
Juni kom i år med en ekstra stor overraskelse! Silkepionen "Shirley Temple" blomstrer for første gang! Tror det er 3 år siden jeg satte den ned nå. Jeg har nok ikke den beste jorden her midt i furuskogen for den kalkelskende pionen, men litt ekstra kalk ser ut til å ha gjort nytten. Jeg har to andre jeg har fått av en familievenninne, men de ser ikke ut til å ville blomstre i år heller. Håper de kommer til neste år.

Ellers er det blomstring på ganske mange av sommerblomstene nå. Særlig syns jeg fattigmannsorkidèen er fin:
Ha en fortsatt fin dag, alle sammen!